Florin Cîțu acuză furnizorii de energie că au greșit facturile în mod intenționat, mai exact, le-au emis fără să aplice compensarea și plafonarea stabilite prin lege. Liderul PNL cere Autorității Naționale de Reglementare să verifice situația. Mai mult, Florin Cîțu avertizează că din cauza creșterii prețului la gaz și a inflației, România riscă să intre în recesiune.

„ANRE trebuie să spună dacă acea companie a făcut-o intenționat sau a greșit. Dacă a fost intenționat acea conducere trebuie să zboare urgent. Cred că acolo lucrurile au fost făcute intenționat, nu că s-au greșit facturile. Propunerea mea e să ne punem toți la masă, și USR, și să ne angajăm la un program care să ducă la securitate economică a energiei în 2026.

În mediul economic se construiește o situație dificilă: creșterea prețului la gaz a dus la creșterea altor prețuri.

Fără deficit în scadere situația se complică în perioada următoare, stabilitatea economică e pusă în pericol dacă nu se iau măsuri urgente”, a spus Florin Cîțu.

 
 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCiucă: Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă pentru reintroducerea şomajului tehnic. Va fi acordat până la 31 martie 2022
Articolul următorSorin Cîmpeanu: Ponderea copiilor internați COVID-19 este de 8,6% din totalul spitalizărilor