Marioara Gătej revine la conducerea Gărzii Naţionale de Mediu după 8 luni, pentru un al doilea mandat. Aceasta îl înlocuiește pe Octavian Berceanu, numit de USR și eliberat din funcție la aproape o lună de la declanșarea crizei politice.

Marioara-Artemis Gătej a fost numită în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu, printr-o decizie a prim-ministrului interimar. Decizia a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Prima oară, Gătej a fost numită la șefia Gărzii de Mediu în februarie 2020, în timpul guvernării Orban. Aceasta l-a secondat, din funcția de comisar adjunct pe Octavian Berceanu, numit comisar general din 11 martie 2021, în guvernul de coaliție PNL-USR-UDMR. În 20 septembrie 2021, Berceanu a fost printre ultimii reprezentanți ai USR eliberați din funcție după ruperea coaliției. După demiterea lui Octavian Berceanu, Florin Cîțu a operat o numire controversată pentru interimat:  Alexandru Lucian Vasile, care este președintele TNL Călărași și fiul primarului liberal din comuna Jegălia.

De asemenea, tot printr-o decizie a premierului interimar, Ion Vasile a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, publicată, miercuri, în Monitorul Oficial. Acesta îl înlocuieşte pe Gheorghe Alecsei, eliberat din această funcţie. Alecsei a fost numit în această funcție în ianuarie 2020, de Ludovic Orban, premier la acea vreme al guvernlui liberal.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLegile puterii | Virgil Popescu, anunț despre gazele din Marea Neagră – Când vor profita și românii de 1 miliard de metri cubi
Articolul următorȘedință de Guvern | Se suplimentează bugetul alocat pentru voucherele acordate persoanelor vaccinate