Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Euronews Romania și Euronews Serbia, în ultima sa zi ca premier, Florin Cîțu descrie cum se va face rocada PNL-PSD la șefia Guvernului. Nicolae Ciucă va ocupa fotoliul pentru un an și jumătate, iar în prima parte a lui 2023 va demisiona. Un prim-ministru de la PSD va forma un nou Cabinet, care va fi supus votului parlamentar. Coalitia PNL-PSD-UDMR va dura până la alegerile din 2024, spune Cîțu.

 
”Această coaliție este doar o coaliție guvernamentală, până în 2024. (…) Este o noutate. Nu ne-am gândit atunci când am făcut coaliția, dar după stabilirea ei a trebuit să găsim o soluție pentru a asigura calmul pentru ambele partide și pentru electorat. Cred că e ceva nou și felul în care va funcționa, așa cum vedem lucrurile acum, este că pe 25 mai 2023 prim ministrul Ciucă va trebui sa demisioneze – poate cu chiar câteva zile înainte – și apoi vom avea un nou Guvern care va merge la vot în Parlament. Acesta este singurul mod în care putem face asta (n.r. rotația). Este o soluție pe care am convenit-o.” a declarat Florin Cîțu. 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentFlorin Cîțu, în ultima zi ca premier al României: „Românii ne-au votat pentru principiile liberale. Nu i-am trădat”
Articolul următorNicolae Ciucă, la ședința de învestitură: „Nu ne permitem o criză ce vine cu costul vieții cetățenilor”