Florin Cîțu – premierul interimar a avut, luni, discuții cu primarii pentru a găsi soluții în criza energetică. Prim-ministrul a spus că Guvernul va aloca bani pentru subvenția la căldură.

 

Florin Cîțu a avut, luni, o întâlnire în format videoconferință cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România, pentru identificarea unei soluții pentru subvenția la gigacalorie.

Acesta a discutat împreună cu primarii soluțiile pentru gestionarea crizei energetice. Premierul a declarat că vor fi alocați bani pentru subvenția la căldură.

„Este o situație specială. Indiferent de situația politică, trebuie să venim cu soluții. Aș vrea să avem o discuție transparentă despre nevoile clare. Aș vrea să împărțim aceste nevoi până la finalul anului și apoi pentru începutul anului, până în aprilie. Știu că este o situație excepțională, dar aș vrea să profităm de acestă situație și să discutăm un pic de un plan pe termen mediu și lung.

Acum vom subvenționa o parte din gigacalorie cu bani de la buget, vedem sumele exacte. Aceasta nu este o soluție pe termen lung. Nu ajută dacă anul viitor vom fi în același loc. Și atunci să ne gândim cum putem să folosim resursele pentru investiții sau ce acte normative trebuie să treacă pentru ca în 2, 3 ani să nu mai există această situație.

Cred că în această săptămână vom aloca o parte din sume. Sunt câteva zone unde mi se par sumele puțin mai mari. Am văzut la Timișoara, la Iași. Aș vrea să agreăm niște principii. Pentru ce facem această susținere? Pentru subvenția la gigacalorie, nu pentru amenzi, nu pentru plăți restante și așa mai departe. O facem pentru a vă ajuta să treceți prin această perioadă. Putem să discutăm cât să dăm pentru fiecare gospodărie, de exemplu, să fie echitabil. Vreau să agreăm principiile, pentru a nu avea discuții că la un UAT se duc mai mulți bani decât la altul”, a declarat Florin Cîțu în discuția cu primarii.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSorin Cîmpeanu: Școala va începe pe 8 noiembrie
Articolul următorFlorin Cîțu i-a chemat la discuții despre subvenția pentru căldură pe Nicușor Dan și Ciprian Ciucu