Dobânda plătită joi de Ministerul Finanțelor-PSD pentru cele 3,75 miliarde dolari este cea mai mare dobândă plătită vreodată de statul român pentru dolari, afirmă fostul premier Florin Cîțu, senator PNL.

„Activitatea PSD la guvernare duce la umilirea României pe piețele internaționale. Dobânda plătită ieri (joi – n.r.)de MF-PSD pentru cele 3,75 miliarde dolari este cea mai mare dobândă platatita vreodată de statul român pentru dolari”, scrie pe Facebook Florin Cîțu.

Fostul premier afirmă că PNL se împrumuta la dobânda negativă în 2020 și 2021.

„Alte vremuri. Și ca să fie insulta și mai mai mare, cu o zi mai devreme Ungaria s-a împrumutat la dobânzi mai mici cu un punct procentual. Nu știu dacă a mai fost vreodată așa umilită România pe piețele internaționale. Doar plecarea PSD de la guvernare ne mai salvează. MF-PSD ne îngroapă în datorii la dobânzi astronomice și doar falimentul ne mai scăpă. Nu există atâtea venituri din taxe pentru a acoperi incompetența PSD la MF. P.S. Ar trebui să va întrebați de ce se grăbește MF-PSD să împrumute 20 de miliarde lei în prima săpătămână din an. Vă spun eu. Pentru că dobânzile și prețurile vor continua să crească și în 2023. Vezi ce face MF-PSD nu ce spune”, încheie Cîțu.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRareș Bogdan vrea mai mult tupeu pentru România: ”Cred că diplomația capului plecat trebuie să fie complet anulată”
Articolul următorNicolae Ciucă: O guvernare responsabilă este aceea care are grijă de toţi cei aflaţi în nevoie, prin cele mai rapide şi eficiente modalităţi, fără a destabiliza însă bugetul statului şi fără a stopa investiţiile