Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat vineri seară, că “experţii” PSD-işti ”au vândut ţara pe nimic în ultimii 30 de ani” şi face o listă a ”privatizărilor eşuate din epoca PSD-istă”. ”Le aduc aminte PSD-iştilor că de multe ori tacerea este de aur. Asta că să nu spun zicala românească cu fudulul”, a scris Cîţu pe Facebook, conform news.ro.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a postat, vineri seară, un mesaj pe Facebook intitulat ”Ciolacu invidios pe Văcăroiu şi Năstase”.

”Românii trebuie să ştie, pentru că Ciolacu se face că a uitat, care este istoria privatizărilor eşuate din epoca PSD-istă. «Experţii» PSD-işti, mândri că sunt români, au vândut ţara pe nimic în ultimii 30 de ani. Au avut două strategii. Prima. Că să vadă Europa cât sunt ei de “open” au privatizat un număr de companii dar cu condiţia să poată tot ei să le capuseze după privatizare. A două. Trebuiau să demonstreze românilor cum “eficientizează” activitatea acestor firme, bineînţeles în schimbul unor comisioane uriaşe prin intermediul firmelor de casă”, a scris Cîţu. 

Acesta face o listă a privatiărilor la care se referă: ”Român Braşov, Rulmentul Braşov şi Tractorul Braşov = s-a ales praful de ele. La Român Braşov CCR a arătat că ordonanţă de privatizare a fost neconstituţională”. 

Ministrul de finanţe se mai referă la ARO Câmpulung, COST Târgovişte, Industria Sârmei Câmpia Turzii, ALRO Slatina, Sidex Galaţi – ”vândută de PSD”, SC TUTUNUL Românesc – ”s-a ales praful”, PETROM SA – ”vândută de PSD”, Petromidia – ”datorie de 200 milioane dolari ştearsă de PSD”. 

În continuarea mesajului, Florin Cîţu are două sfaturi pentru PSD: ”În campania electorală când merg într-un oraş să poarte un tricou cu numele companiei de care s-a ales praful că urmare a privatizărilor făcute de PSD. Oamenii din oraşul respectiv trebuie să ştie de ce au rămas pe stradă. Aşa este cinstit. După experienţele devastatoare pentru capitalul românesc al privatizărilor făcute de PSD, le aduc aminte PSD-iştilor că de multe ori tacearea este de aur. Asta că să nu spun zicala românească cu fudulul”.

Articolul precedentPremierul Orban: Vom cere stare de alertă pentru 30 de zile
Articolul următorOrban o desființează pe Renate Weber: Se comportă mai mult ca avocatul PSD decât ca avocatul românilor