Preşedintele PNL Florin Cîțu s-a declarat deranjat, luni, de faptul că social-democrații în frunte cu Marcel Ciolacu insistă pentru renegocierea PNRR astfel încât să se poată majora procentul din PIB alocat pensiilor.

„În declaraţii publice se pot spune multe lucruri şi poţi să optimizezi şi poţi face declaraţii, să îţi faci o agendă politică. Când vine vorba de lucruri concrete, încă nu am vazut nimic. Poate ar fi mai bine să discutăm înainte în coaliţie şi apoi la televizor, să vedem şi noi care sunt propuneri, eu nu ştiu nimic”, a spus Cîțu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că pensiile nu sunt plafonate de către Comisia Europeană.

“Noi avem un angajament în ceea ce priveşte pensiile şi cred că o să-l discutăm în interiorul coaliţiei. (…) Nu sunt plafonate (pensiile – n.r.). În primul rând, am vorbit de la început, de când a fost constituită această coaliţie, de o optimizare a PNRR. În al doilea rând, nu plafonează Comisia Europeană niciun plafon în direcţia pensiilor. Vom discuta şi cu specialiştii, să vedem. Este trecută acolo o contribuţie la Pilonul 2 care să rămână în continuare, nu avem nimic împotrivă, dar să nu fie prinsă în acest procent. Deci, există soluţii tehnice”, a declarat liderul PSD la sediul central al partidului.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentNicolae Ciucă: România are nevoie de modernizare și dezvoltare echilibrate, astfel încât de investiții să beneficieze în mod echitabil și integrat toate comunitățile
Articolul următorEmil Boc AVERTIZEAZĂ că România poate pierde banii din PNRR: „Există riscuri reale dacă nu se fac aceste reforme”