Florin Cîțu, în ședința BEx: “Este o victorie importantă pentru noi, PNL, să avem primul premierul, mai ales pentru că suntem partidul mai mic din coaliție. Pentru prima parte a rotativei îl propun pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.” 

Președintele Florin Cîțu l-a propus pe ministrul Apărării, senatorul Nicolae Ciucă, să fie desemnat premier din partea Coaliției PSD-PNL-UDMR pentru prima parte a rotației deja convenite cu social-democrații. Votul a fost unanim.

Florin Cîțu le-a spus colegilor că e o mare victorie pentru PNL să obțină prima parte a rotativei convenite cu PSD la vârful guvernului deoarece PNL este partidul mai mic: “Este o victorie importantă pentru noi, PNL, să avem primul premierul, mai ales pentru că suntem partidul mai mic din coaliție. Pentru prima parte a rotativei îl propun pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier”, a spus șeful PNL.

Florin Cîțu a mers mai departe și a propus și a obținut vot în unanimitate ca Nicolae Ciucă să facă parte și să conducă Delegația PNL de la consultările care vor fi convocate de președintele Klaus Iohannis.

Florin Cîțu a subliniat că a fost premier desemnat în 2020, și era foarte important dacă putea să conducă el negocierile, nu Ludovic Orban. De aceea consideră că acum Ciuca trebuie să aibă libertate în negocieri.

Sursa foto/Ilona Andrei

Sursa: Realitatea Din PNL