Liderul PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, după întâlnirea cu Manfred Weber, preşedintele Grupului Partidului Popular European, din Parlamentul European, că amândoi au spus foarte clar că România rămâne ancorată să facă toate reformele din PNRR şi nu există niciun fel de discuţie, la nivel european, despre o regândire a PNRR, în acest moment.

Liderul PNL a afirmat că discuţiil cu Manfred Weber, preşedintele Grupului Partidului Popular European, din Parlamentul European, au vizat situaţia din Ucraina şi cum poate ajuta România şi reformele din PNRR. ”Aici, şi eu şi Manfred am spus foarte clar că România rămâne ancorată să facă toate reformele din PNRR şi nu există niciun fel de discuţie, la nivel european, despre o regândire a PNRR, în acest moment”, a afirmat Cîţu. Despre declaraţiile liderilor PSD privind necesitatea optimizării PNRR, în actualul context regional, Florin Cîţu a arătat că implementarea PNRR înseamnă bani pentru România.

”Dacă implementăm PNRR, atunci binenţeles că acei bani vor suplini alte cheltuieli şi vom avea alte resurse. Deci, nu este vorba despre optimizarea PNRR, ci doar de implementarea PNRR şi atunci vor veni acei bani în România şi nu vom avea nevoie de alte resurse. Lucurile sunt foarte simple, sunt bani gratuiţi pe care îi primeşte România prin PNRR”, a mai completat Cîţu.

El a precizat că al treilea subiect de discuţie a fost legat de investiţiile în Uniunea Europeană, precum şi ”despre pericolul ca în aceste momente să se relaxeze, sau să existe, din partea celor de stânga, câteva programe populiste care să pună în pericol stabilitatea economică a Uniunii Europene”.

”Atât PPE cât şi Partidul Naţional Liberal trebuie să rămână puternice în faţa acestor programe”, a afirmat liderul liberal. La rândul lui, Manfred Weber, preşedintele grupului PPE, a declarat că principalele discuţii au vizat evoluţiile din Ucraina şi ajutorul pentru Republica Moldova, pentru a ajuta în gestionarea acestui val de refugiaţi. Liderul PSD Marcel Ciolacu afirma, luni, că este evident că PNRR o să treacă printr-un proces de optimizare, ţinând cont de realitatea actuală, nu că îşi doreşte PSD, sau nu îşi doreşte PNL şi a dat exemplul spitalelor, unde ministrul Rafila a descoperit că 40% dintre ele nu au studii de fezabilitate.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKlaus Iohannis merge miercuri la Chișinău. Șeful statului va discuta cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova
Articolul următorRomânia este interesată de gazele din Azerbaidjan. Președintele Iohannis a vorbit cu liderul Ilham Aliyev