Președintele PNL Florin Cîțu a afirmat, miercuri, că el nu se opune propunerii ca sistemul de compensare a facturilor să se aplice și retroactiv, atât timp cât se găsește soluția legală. Cîțu a răspuns astfel criticilor venite din partea PSD, potrivit cărora PNL ar fi respins din start această variantă.

Fostul premier a explicat că singura sa problemă, legată de varianta vehiculată de social-democrați, vizează legalitatea. “Nu vreau să punem în practică ceva ce poate fi atacat la CCR si să-i punem pe oameni în situația de a da banii înapoi. Poate să fie și până în noiembrie, dar să fie legal,” a afirmat Cîțu.

„Eu nu am participat la ședința de Guvern. În ședința de Guvern știți foarte bine că există un act normativ care are o anumită procedură, avize. A primit avizele, a fost aprobat. Dacă există variante sau alte soluții, ele pot fi discutate în Parlament. Varianta care a fost aprobată a fost cea care a primit toate avizele. Mai mult, nu știu ce să vă spun”, a mai afirmat liderul PNL.

Marți, purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea a declarat că specialiștii din partid au considerat că există bază legală pentru ca OUG privind compensarea și plafonarea să se aplice din ianuarie, însă Ministerul Justiției a dat un aviz negativ 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKlaus Iohannis după ședința CSAT: ”România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu.”
Articolul următorNicolae Ciucă, întâlnire cu ministrul Apărării din Franța – Soluții pentru detensionarea crizei legate de Ucraina