Premierul Florin Cîțu respinge cererea partenerilor de la USR PLUS de a suplimenta bugetul Ministerului Transporturilor cu ocazia rectificării bugetare. Cîțu afirmă că, la cum arată execuția bugetară, ar trebui să se ia bani de la MT, nu să se dea.

„La Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau, după execuția bugetară, ca să începem așa. În Ministerul Finanțelor, acțiuni generale, avem cotizația la UE, ajutoare de stat, dobânzi. Îmi pare rău, eu anul trecut am încercat să explic și încă sunt colegi care spun că acolo sunt bani din fondul de rezervă”, a declarat Cîțu.

Premierul afirmă că atât ministrul Drulă, cât și alți miniștri trebuie să prezinte execuția bugetară, în caz contrar urmând să o facă el.

„Miniștrii trebuie să vină să prezinte execuția bugetară. O parte dintre ei au prezentat. Încă așteptăm miniștri să vină să prezinte executția bugetară la șase luni de zile. Mai au până la sfârșitul acestei săptămâni. Dacă nu, o prezint eu”, a mai explicat Cîțu.

Liderii USR PLUS sunt total nemulţumiţi de suma pe care a primit-o Ministerul Transporturilor la rectificarea bugetară, puţin peste 300 de milioane de lei, deşi Cătălin Drulă ceruse de aproape 10 ori mai mult pentru proiecte de infrastructură, susţin surse politice pentru News.ro. Dan Barna şi Dacian Cioloş vor avea, joi, o întâlnite cu premierul Florin Cîţu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentTensiuni în Coaliție pe seama retificării bugetare. Ședință de urgență cu premierul Cîțu
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Legi otrăvitoare. Agricultorii-fantomă, protejați