Președintele Senatului, Florin Cîțu, a declarat, vineri, că nu crede că sancțiunile anunțate de UE împotriva Rusiei vor avea efectul scontat și a susținut că România are o datorie să-și protejeze interesele și poate să vină cu sancțiuni mai dure.

„Eu cred că aceste sancțiuni nu vor avea efectul aștept de noi toți. (…) Rusia are rezerve de 650 miliarde de dolari, care reprezintă jumătate din PIB-ul Rusiei. Așa cum sunt sancțiunile, nu cred că Rusia are nevoie să folosească rezervele. (…) Sper să vedem și alte sancțiuni”, a declarat liderul PNL Florin Cîțu.

Acesta este important să se facă o analiză în detaliu ale instituțiilor din România „pentru a vedea acționariate, unde se duc banii, sunt câteva companii care au acționariat rusesc, care au primit ajutor de stat și nu știm unde s-au dus acești bani. Trebuie o analiză a tot ceea ce înseamnă investiții care vin din Rusia în România. E nevoie ca toate instituțiile statului să-și facă treaba”.

„România are o datorie să-și protejeze interesele și poate să vină cu sancțiuni puțin mai dure”, a subliniat Cîțu.

„E important ca Guvernul să facă o analiză de beneficii și costuri pentru noi pe termen lung, cum vrem să ne poziționăm față de Rusia”, a mai spus liderul PNL.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentDeputat PNL Gabriela Horga: ”Vedem cât de important este că România este membră NATO și are garanții de securitate”
Articolul următorRomânia SUSPENDĂ dreptul de survol şi de aterizare pe teritoriul său pentru aeronavele companiilor ruseşti