Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat, joi seara, in emisiunea ”Legile Puterii”, realizata de Madalina Dobrovolschi, la Realitatea PLUS, ca “obiectivul amenzilor nu a fost niciodata de a creste veniturile la bugetul de stat”, ci sa-i protejeze pe oameni si sa evite raspandirea virusului COVID-19. 

“Impactul il vom vedea in perioada urmatoare. Sper ca romanii sa ramana la fel de atenti si sa respecte starea de alerta. S-au comportat exemplar pana acum si sper s-o faca si pe viitor”, a spus Citu, referindu-se la decizia CCR de a declara amenzile date in perioada starii de urgenta ca fiind neconstitutionale.

Intrebat unde urmau sa se duca banii stransi de pe urma amenzilor, Citu a raspuns: “Cum a fost scrisa ordonanta, banii se duceau la bugetul de stat si dupa se lua o decizie. Am inteles ca ar fi fost o discutie cu Vela si urmau sa mearga la Sanatate. Ar fi fost bine asa”.

Ministrul a reiterat insa ca obiectivul acestora amenzi nu a fost de a aduce venituri mai mari la bugetul de stat. 

 

Articolul precedentPreşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi vicepreşedintele Mike Pence au fost testaţi pentru coronavirus
Articolul următor“Legile puterii”. Cîțu: Liderii majorității politice s-au comportat criminal, au jucat poker cu sănătatea românilor