Securitatea energetică a României, măsurile mai dure împotriva Rusiei, consolidarea flancului estic al NATO şi impactul războiului din Ucraina asupra economiei româneşti au fost principalele subiecte de discuţie abordate, luni, în întâlnirea preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, cu o delegaţie condusă de liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor din SUA, Kevin McCarthy, relatează Agerpres.

“O plăcere să mă reîntâlnesc cu congresmanul Kevin McCarthy, liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor din SUA, şi cu delegaţia din Congresul SUA. (…) Sancţiunile curente împotriva Rusiei funcţionează, dar sunt necesare măsuri mai dure şi oprirea comerţului cu Rusia. România este apreciată pentru faptul că a fost prima ţară care, anul trecut, în mandatul meu, a interzis companiilor din China să participe la licitaţii publice în domeniile infrastructură şi telecomunicaţii 5G”, a scris, Cîţu, luni, pe Facebook.

Potrivit preşedintelui Senatului, membrii delegaţiei americane au mulţumit României pentru modul în care gestionează criza refugiaţilor din Ucraina.

“Vom continua să extindem şi să creştem relaţiile bilaterale cu Congresul SUA”, a adăugat Cîţu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKlaus Iohannis a promulgat legea care instituie Ziua educaţiei financiare pe 11 aprilie
Articolul următorSenatorul PNL Daniel Fenechiu: „În era Ciucă partidul va fi mai așezat și probabil că piramida decizională va funcționa puțin mai bine decât anterior”