Fostul președinte al PNL și fostul premeir al României, Florin Cîțu, cere ruperea rapidă a coaliție de guvernare. Cîțu spune că actuala formulă a devenit nocivă și că viața românilor e îngreunată de PSD, care, prin Ministerul de Finanțe, condus de Adrian Câciu, a impus cel mai multe taxe noi!

“Tupeu de PSD-iști. MF-PSD a introdus cele mai multe taxe din ultimii 3 ani, în România, prin OUG 16/2022. A copiat taxele introduse de Dragnea și pe care le-am scos noi, liberalii, în guvernarea din 2020-2021, și le-a introdus din nou:

– suprataxarea contractelor part-time;

– suprataxare dividendelor;

– suprataxarea HoReCa;

– suprataxarea veniturilor din dobânzi;

– creșterea accizelor;

– taxarea proprietății etc.

PSD-iștii sunt ultimii care pot să exprime o opinie în ceea ce privește impactul negativ al taxelor. Da, taxele au un impact negativ. Am spus asta din primul moment și, de aceea, cât am fost președinte PNL, nu au putut să introducă nicio taxă.

Asta nu înseamnă că “soluțiile” pentru energie sau lemn de foc nu sunt greșite. Efectele negative au apărut imediat.

Taxele au impact negtiv pentru economie. Dar și intervențiile cu bocancii în piață prin plafonari de prețuri, subvenții etc. Toate aceste măsuri implementate în 2022 ar trebui eliminate URGENT dacă vrem să mai avem o economie de piață funcțională.

Din punctul meu de vedere, această coaliție a ajuns la data de expirare. Atât timp cât este la guvernare PSD, nu se va opri până nu va distruge sectorul privat. Asta știe PSD, asta face.

Nu ar trebui să ne fie teamă nici de alegeri anticipate. Văd că PNL la guvernare se menține la 23%-24%. Nu s-a erodat. Foarte bine. Aici era și când am plecat de la conducerea PNL, în aprilie, tună Cîțu pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinisterul Energiei a răspuns criticilor Opoziţiei şi ale PSD: ”Posibilitatea introducerii unei taxe este îndepărtată şi presupune îndeplinirea mai multor condiţii”
Articolul următorReacția ministrului energiei la circul AUR: „Domnul Simion este doar o trompetă a lui Putin”