“Partidele sunt structuri oligarhice și asta se datorează în special revoluției industriale și apariției petrolului. Energia ne-a schimbat ca societate, ca civilizație. Astăzi, liberalismul în România e frumos, dar lipsește cu desăvârșire. Din păcate pentru noi, trăim o realitate nouă, o avalanșă a populismului cum nu am mai întalnit în ultimii 30 de ani și care ne amintește de perioada interbelică”, a declarat Florin Ivan, marți, în emisiunea LIVE realitateadinpnl.net, moderată de jurnalistul Oreste Teodorescu.

Întrebat cât mai respectă liderii de astăzi din curentul liberal, din moștenirea părinților fondatori ai partidului, acesta a replicat: “Avem lideri și azi. În mod declarativ, destul de mulți respectă principiile.”

“PNL e cel mai puternic simbol politic pe care l-a avut această țară, o efigie, un brand de țară. Din păcate, față de atunci când liderii mergeau până la jertfa personală, absolut toți liderii PNL marcanți dădeau dovadă de un patriotism curat, pur, în totală antiteză cu ceea ce se întamplă azi. Azi functionează lozinca, avem televiziuni unde putem striga, unde putem nega absolut orice. In vremea aceea, pentru tine vorbeau faptele. Din pacate, tot ce inseamna organizatie politica in Romania de azi este creatia unei aglutinari de tip tribal feudal. Tinerii care vin azi in politica nu-si mai cauta mentori, ci stapani, oameni capabili sa le dea ceva. Sunt multi tineri in PNL care nu au nicio legatura cu notiunea de liberalism. Exista scoala politica in PNL, dar depinde ce face”, a spus Florin Ivan.

Totodata, liberalul sustine ca, in prezent, “asistam, din pacate, la un asalt, o talibanizare a mediocritatii”.

“Sunt foarte multi nestiutori de carte”, puncteaza Ivan.

In opinia sa, cel mai mare “pacat” pe care-l face partidul este faptul ca nu accepta mai multe platforme de gandire in interiorul sau.

“Am lucrat cu multi liberali, am avut placerea sa cunosc multi lideri PNL, Horia Rusu, Valeriu Stoica, Crin Antonescu. Cel cu care am lucrat cel mai indeaproape a fost Eduard Hellvig”, a mai spus Ivan.

In acelasi timp, liberalul trage un semnal de alarma in ceea ce priveste incapacitatea partidului de a transmite un mesaj maselor de alegatori.

“La noi sunt lideri care nu pot vorbi, nu pot articula trei cuvinte, si atunci ne intrebam ce transmite el maselor… Ne intrebam de ce nu iese lumea la vot. Neincrederea in politica vine in primul rand din ceea ce livrezi”, explica Ivan.

Articolul precedentCorona virus: arma epidemiologică?
Articolul următorFlorin Ivan: Modul în care arată PNL azi i se datorează în cea mai mare măsura lui Orban