PNL este, fara indoiala, cel mai puternic partid din Romania, iar felul in care arata astazi se datoreaza, in cea mai mare parte, lui Ludovic Orban. Invitat, marti, la emisiunea LIVE realitateadinpnl.net, Florin Ivan a explicat, intr-o ampla analiza, care este adevarata fata a “liberalismului” in ziua de azi.


“Este foarte greu ca un presedinte de partid care nu e nici macar deputat sau senator, nu are nici guvernul de partea sa, sa mentina puterea in interiorul partidului. Modul in care arata PNL azi, cu performantele pe care le are, i se datoreaza in cea mai mare masura lui Ludovic Orban. E un partid care, din pacate, are minusurile lui”, a spus Florin Ivan.

Intrebat daca este un pericol pentru democratie sa aiba prea multa putere, Ivan a replicat: “Puterea absoluta duce la anihilarea facultatii critice. Aici e un lucru pe care nu-l reprosez lui Orban. E vorba de oamenii cu care te inconjori cand ajungi sa castigi puterea. Nu poti sa aduci oameni slabi in jurul tau. Ma gandesc ca sunt oameni nepotriviti la locuri nepotrivite si azi. Cred ca daca luam alesii si ii supunem la doua teste, primul scris dupa dictare un text de 200 de cuvinte, al doilea ascultati un text si dati o explicatie scrisa, rata de absolvire ar fi sub 20%. Eu pledez pentru un elitism in politica.”

Intrebat ce ar trebui sa fi inteles liderii PNL pentru a nu repeta erorile fundamentale facute de partidul lui Liviu Dragnea, acesta a explicat: “Aparitia corona inseamna si duce la noi restrangeri de drepturi si libertati, care sunt masuri antiliberale. Din pacate, aceasta talibanizare si alianta a mediocrilor paraziteaza nu doar partidele si functia publica, ci chiar mesajul, dezbaterea pubica. Noi suntem in permanenta deviati de la subiecte cu adevarat importante catre mizerii pentru ca oamenii care asigura suportul dezbaterii publice nu sunt capabili de mai mult. M-as bucura sa fie Florin Citu premier pentru ca este un om pregatit. Cred ca acest coronavirus le va arata guvernantilor care au guvernat in mod ticalos tara in ultimii 30 de ani ca acest capital romanesc e mai mic de 20%. Aici vorbim de cel privat. Sunt domenii in care statul trebuie sa aiba monopol pentru ca tin de siguranta nationala.”


“Crin Antonescu mi-a spus ca ma irosesc in conversatii intelectualiste. National inseamna sa respecti chiar si acele dimensiuni sociale cu care nu te identifici. Nu vom fi o natiune atata timp cat nu ne vom identifica cu trecutul nostru”, a mai spus Ivan.

Articolul precedentFlorin Ivan, despre “schimbarea la față” din PNL: Tinerii care vin azi în politică nu-și mai caută mentori, ci stăpâni
Articolul următorFlorin Ivan iese la atac: PSD este tumora malignă de pe față societății românești