„Proiectul care prevedea abrogarea (n.r.: a privilegiilor) poartă semnătura mea. Au fost două proiecte, unul al PNL, unul al USR. Cel al USR a fost respins în februarie 2020. Cel inițiat cu colegii mei a fost atacat la CCR de către Înalta Curte și Avocatul Poporului. La CCR sunt șapte speciali care cumulează pensie-salariu și pensii speciale și au zis „la noi nu se pune”, a declarat Florin Roman, liderul deputaților PNL și candidat pentru un nou mandat, la „Legile Puterii”.

Legat de legea care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor speciale, Florin Roman a completat: „este un amendament al subsemnatului cuprins în acea lege. Este a treia amânare. Mi-a fost transmis voalat, prin intermediari, că acest proiect va fi declarat neconstituțional după 6 decembrie și chiar mi-a fost transmisă o ofertă, printr-un coleg parlamentar, să accept o variantă de impozitare cu 50%, ceea ce nu ar fi o confiscare, din punctul de vedere al celor de la Curte.  Să vedeți cum se iau deciziile la Curtea lui Dorneanu, anexă a PSD”.

Curtea Constituțională urmează să se pronunțe pe 8 decembrie cu privire la legea ce prevede impozitarea pensiilor speciale. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în luna iunie, legea care prevede taxarea cu 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei şi cu 10% a celor între 2.001 şi 7.001 lei. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentFermierii şi legumicultorii din Dolj, întâlnire cu ministru Agriculturii
Articolul următorVicepremierul Raluca Turcan le răspunde celor mai importanți artiști pop-rock: nu vor fi neglijați în schemele de ajutor de stat