Fostul deputat Cezar Preda, 62 de ani, este propunerea PNL pentru postul de director adjunct al Institutului Cultural Român de la Paris. Inginer de profesie, Cezar Preda a fost viceprimar al Buzăului, apoi șeful serviciului Patrimoniu din primărie, iar în perioada 2004-2020 a fost deputat în Parlamentul României.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, președintele PSD Buzău, a spus că a avizat propunerea domnului Cezar Preda pentru funcția de director adjunct al ICR. Propunerea a fost făcută de către președintele ICR, Liviu Jicman, iar decizia finală aparține Senatului.

”Îl recomandă experiența parlamentară și activitatea sa din câte știu a fost membru și raportor A.P.C.E. (Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei)”, a declarat Lucian Romașcanu pentru HotNews.ro.

În 1999, s-a înscris în PD și, ulterior, a devenit lider de organizație și vicepreședinte al PDL, apoi al PNL, după fuziunea dintre PNL și PDL. Până în 2004, când a ajuns în Parlamentul României, a fost vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Salubrităţii și director general al REBU. Din 2004 până în 2016, a fost deputat de Buzău, apoi în mandatul 2016-2020 deputat de Dâmbovița, fiind, printre altele, membru al Comisiei pentru Politică Externă, președinte al Comisiei de Securitate Națională și președinte al Comisiei de Control a activității SRI.

Preda este de profesie inginer metalurg și are o licență în economie la Academia de Studii Economice – Centrul Teritorial Buzău, care este, de fapt, o filială ASE de învățământ la distanță. Are și un doctorat în inginerie mecanică, la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti.

Preda a urmat și cursuri de perfecționare la Colegiul Național de Apărare și al Academiei Naționale de Informații – „Securitate şi bună guvernare”, respectiv „Securitate naţională”.

După 16 ani în Camera Deputaților, în 2020, Cezar Preda a anunțat că se retrage din politică.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentComisia Europeană a rambursat României peste 420 de milioane de euro din plăţile AFIR pentru agricultură
Articolul următorPurtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe: ”Suntem în fața unui regim, cel al lui Putin, care a îmbrățișat teroarea drept mijloc politic”