Un proiect imobiliar important din Dobroești care prevedea construcția a trei blocuri de patru etaje s-a lăsat cu o sesizare la Direcția Generală Anticorupție pentru modul în care a fost adoptat PUZ-ul proiectului și pentru alte posibile nereguli. În dosar apar numele lui Marian Petrache de la CJ Ilfov și nașului său, parlamentarul Mihai Culeafă, scrie newsonline.ro

PUZ-ul proiectului a fost aprobat în ședința de Consiliului Local Dobroești din 23 noiembrie 2018 iar în sesizarea penală făcută la Direcția Generală Anticorupție, și obținută de NewsOnline, se arată că ”Primarul în funcție la acea dată – Ștefan Condu – deși anterior datei de 23.11.2018, de mai multe ori, a arătat cetățenilor ca nu va mai aproba PUZ-uri derogatorii de la PUG și blocuri langa case, în ședința din data de 23.11.2018 aprobat PUZ Piersicului 11-13. Votul pentru aprobarea PUZ Piersicului a fost motivat de presiuni care s-au realizat asupra sa și asupra consilierilor locali”.


Interesant este că, potrivit datelor din sesizarea penală trimisă Direcției Generale Anticorupție, ”la ședința de consiliu local a fost prezent deputatul Mihai Culeafă cunoscut ca un apropiat/nas al președintelui CJ Ilfov în funcție la acea dată, Marian Petrache”. Este vorba de ședința CL Dobroești în care s-a aprobat PUZ-ul proiectului imobiliar. 
Potrivit sesizării penale făcută de un alt cetățean din Dobroești, Răzvan Cioc, dezvoltatorul Florin Ștefan Brânză a început lucrările de construire cu o zi înainte ca instanța pe fond să se pronunțe în dosarul de suspendare a HCL de aprobare a PUZ. Același Brânză a finanțat mai multe evenimente organizate de Primăria Dobroești. Mai mult, ar exista ceva probleme legale și în legătură cu modul în care a fost dobândit terenul pe care se construiesc blocurile din proiectul imobiliar.
Cel mai interesant aspect este acela că reclamantul care s-a adresat Direcției Generale Anticorupție a cerut polițiștilor să verifice dacă dezvoltatorii proiectului nu sunt de fapt Marian Petrache și nașul său, Mihai Culeafă, ascunși sub paravanul unor cetățeni din comună.


”De asemenea, prin aceeași revenire din 27.11.2019 v-am solicitat:

a. sa investigati care este sursa banilor investiți în acest proiect de anvergură – 3 blocuri fiecare de D+P+4E – și sa verificati daca provenienta sumelor o reprezinta surse proprii ale dezvoltatorilor: (i) Vlad George Daniel, domiciliat in Com. Dobroesti (…) (ii) Vlad Cătălina Alexandra domiciliata in Com. Dobroesti (…), (iii) Brânză Ștefan Florin, domiciliat în sat Dobroesti, com. Dobroesti, (…) și (iv) Brânză Mariana, domiciliata in sat Dobroesti, com. Dobroesti (…) .

b. sau dacă proveniența sumelor investite nu aparține beneficiarilor PUZ și AC ci provine de la persoanele amintite în sesizarea mea inițială respectiv de la dl. Mihai Culeafă si/sau Marian Petrache si/sau rude sau persoane apropiate acestora”, se arată în sesizarea adresată Direcției Generale Anticorupție.

Articolul precedentOreste și Rareș Bogdan față în față la Jocuri de putere!
Articolul următorCiuma roșie se teme de coronavirus. Congresul PSD ar putea fi anulat!