Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României a făcut o vizită de lucru marți, 15 martie, în Punctul de Trecere al Frontierei Isaccea din județul Tulcea, Din delegație au făcut parte Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne,  Dr. Raed Arafat, Secretarul de Stat în MAI și șef al DSU,  General de Brigadă, Radu Cristian – Primadjunct al Inpectorului General al IGSU, Alexandru Dan Munteanu, Prefectul Județului Tulcea,  Horia Teodorescu, Președintele Consiliului Județean Tulcea.

Imagine

Acestora le-a fost prezentată Baza de Operații construită, dar și fluxul persoanelor ce tranzitează Punctul de Trecere al Frontierei Isaccea de către col. Daniel Petrov, Inspectorul Șef al ISU Delta Tulcea.

Delegația a putut observa în timp real tranzitul persoanelor și modul în care acestora le sunt procesate documentele dar și implicarea voluntarilor SMURD, al Crucii Roșii Române și al ONG-urilor prezente.

”Am venit să discutăm cu autorităţile locale, ONG-urile pentru că trebuie să spun de la bun început un sincer mulţumesc tuturor celor implicaţi deoarece putem să vedem cu ochii noştri drama refugiaţilor ucraineni care au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara, să plece de acasă, să-şi ia viaţa într-o sacoşă sau o valiză şi să fugă de ororile acest război nedrept, neprovocat pe care forţele armate ruse îl desfăşoară în Ucraina. Tot ceea ce s-a reuşit în acest moment a căpătat o regularitate şi se desfăşoară după proceduri foarte bine stabilite, este clar că s-a căpătat o experienţă, pentru că nu am avut aşa o experienţă până acum şi, de asemenea, este foarte clar că există potenţial în continuare să fim pregătiţi pentru ce poate să însemne un număr mai mare de refugiaţi”, a declarat Nicolae Ciucă. 

Nicolae Ciucă a afirmat că ”există o serie e activităţi pe care putem să le derulăm mai bine”  

”Am discutat măsurile care pot fi luate imediat dacă se constat un flux mai mare de materiale şi echipamente cu destinaţie umanitară, iar autorităţile locale se simt oarecum depăşite în capacitatea de a le gestiona şi am discutat la nivelul MAI să vină în sprijin şi coordonare”, a mai transmis premierul.  

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentRomânia este interesată de gazele din Azerbaidjan. Președintele Iohannis a vorbit cu liderul Ilham Aliyev
Articolul următorSenator: Premieră în România! Simplificări pentru înregistrarea firmelor. Ce alte schimbări au fost votate