Administrația liberală a județului a pus Giurgiu pe harta învățământului dual din România. În acest fel, tinerii vor avea perspectiva de a învăța o meserie, pentru a-i ajuta în viață și pentru a sprijini firmele în căutare de muncitori calificați. Din cauza nepăsării administrației PSD, Giurgiu era printre ultimele județe fără clase de învățământ dual până anul acesta.

Reprezentanți ai mediului de afaceri din Giurgiu, Camera de Comerț Româno-Germană, Ambasada Austriei, oficiali ai guvernului și instituții de educație au fost alături de Consiliul Județean Giurgiu în cadrul unei dezbateri organizate pe această temă. A fost discutată despre strategia învățământului dual pentru 2022-2023 și au fost identificate soluții pentru a conecta educația cu realitățile din câmpul muncii.

”Administrația liberală a județului Giurgiu investește în viitor, căutând soluții concrete pentru tinerii din județ, astfel încât aceștia să aibă opțiuni profesionale și să fie determinați să rămână acasă”, a explicat Maria Gabriela Horga, deputat PNL de Giurgiu.

Pentru a atinge acest obiectiv, administrația PNL a județului a trecut la schimbarea comportamentului nociv al administrației PSD, care a condus județul în anii precedenți. ”E simplu: îi sprijinim pe tineri să învețe, în timp ce PSD de îi ținea pe oameni în ignoranță, pentru a deveni un electorat captiv. Dialogăm cu firmele și înțelegem cerințele de pe piața muncii. Din păcate, până acum, județul Giurgiu a fost un județ închis, cu o administrație «neprietenoasă» cu investitorii, departe de nevoile și cererile acestora”, a explicat Gabriela Horga.

Preşedintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, și vicepreședintele CJ, Ella Mihalcea, au întreprins acțiuni concrete pentru introducerea învăţământului dual, adică reînfiinţarea învăţământului profesional sub egida Ministerului Educaţiei şi în parteneriat cu agenţii economici locali sau zonali. Prin acest program, agenții economici care au nevoie forță de muncă calificată se angajează să sprijine în funcţie de profilul lor înfiinţarea unor clase de pregătirea profesională ai căror absolvenţi să fie angajaţi imediat după terminarea studiilor.

Reprezentanții administrației liberale au purtat discuții cu reprezentantii mai multor companii și cu reprezentanții instituțiilor școlare. În urma unor astfel de discuții, la Liceului tehnologic „Ion Barbu” s-a înfiinţat o clasă cu profil textil începând cu anul şcolar 2021-2022, în parteneriat cu o firmă în domeniu. Obiectivul este formarea elevilor pentru viitoare meserii cerute de mediul de afaceri.

”Continuăm pe această linie, având ca obiectiv adaptarea învățământului profesional la cerințele pieții muncii. Orice tânăr care învață o meserie își poate asigura un viitor mai bun și integrarea lui pe piața muncii este un câștig pentru societate”, a afirmat Maria Gabriela Horga.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentDeputatul Ionel Dancă: PNL trebuie să aleagă candidatul pentru funcţia de prim-ministru prin vot în Consiliul Naţional al partidului
Articolul următorFlorin Cîțu: „Valul 4 nu a fost pregătit. Vinovații din Ministerul Sănătății trebuie să plătească”