In tot raul iscat de pandemia de coronavirus pare ca lumea se schimba. Initiativele sunt tot mai dese si unele chiar laudabile. Printre multele idei incurajam din plin si ideea de a scapa definitiv cu aceasta ocazie de birocratie, de stat la cozi la documente. Primul pas ar putea fi facut daca inititativa Alinei Gorghiu, senator PNL ar ajunge sa fie aplicata in regulamentul parlamentarilor. De aici pasii de urmat ar putea fi multi dar simpli.

Mai exact Gorghiu a anuntat, duminica, initierea, impreuna cu parlamentarii liberali Iuliana Scantei si Daniel Fenechiu, a unui proiect de modificare a regulamentului astfel incat sa existe posibilitatea depunerii online a unei propuneri legislative, prin intermediul unei aplicatii informatice. Gorghiu a precizat ca, in prezent, singura procedura legala pentru inregistrarea la Senat unei propuneri legislative este prezentarea ei la secretariat pe hartie, in format original, iar acest lucru este “total neproductiv” si “frustrant” pentru un parlamentar aflat in izolare la domiciliu.

“Total neproductiv si, in acelasi timp, frustrant pentru un parlamentar care trebuie sa stea in izolare la domiciliu, sa nu poata depune o initiativa legislativa. Si asta doar pe motiv ca singura procedura legala este ca ea trebuie prezentata la secretariat pe hartie, in format original, pentru a putea fi inregistrata. O astfel de situatie nu mai poate fi tolerata, munca pe modelul functionarului public cu manecute trebuie sa inceteze rapid si ireversibil. In toate institutiile statului roman. Chiar experienta cu votul din plenul Parlamentului pentru Decretul presedintelui Iohannis privind instituirea starii de urgenta a evidentiat cata nevoie este de informatizare si la nivelul acestei institutii. Nici Senatul, nici Camera Deputatilor nu poate asigura legiferarea fara sincope, cat timp multe dintre activitatile care implica responsabilitatile functiei de parlamentar nu vor putea fi desfasurate si prin mijloace de comunicare electronic”, a scris Gorghiu, pe Facebook.

Total neproductiv și, în același timp, frustrant pentru un parlamentar care trebuie să stea în izolare la domiciliu, să…

Publicată de Alina Gorghiu pe Duminică, 22 martie 2020

Articolul precedentLiberalul Florin Roman propune sanctionarea celor care sunt in somaj tehnic dar bantuie pe strazi!
Articolul următorJocuri de Putere în această seară de la ora 21:00, cu Oreste Teodorescu și invitații săi