Gazul din platforma continentată din Marea Neagră a fost deja cumpărat de străini. Europarlamentarul PNL – Rareș Bogdan spune că gazul din platforma continentată din Marea Neagră a fost deja cumpărat de străini. Gazul a fost contractat pe următorii 3 ani.

„Ca să fie lucrurile clare, este vorba despre o parte din gaz. Grav este că, din cauza ANRE și ANRM nu-și fac treaba, acest gaz din depozitele subterane este contractat deja împotriva legii.

Din păcate, este un contract semnat cu grupul Engie, care acționează legal, nu ai ce să le reproșezi, dar statul român nu și-a făcut treaba.

26 milioane de gaz pe zi extrage România și folosește 18 milioane metri cub pe zi. Și 60 milioane – 70 de milioane în perioada iernii. Asta înseamnă că mai există gazul înmagazinat de Romgaz, de unde extragem 23-24 milioane pe zi, dar rămâne o diferență pe care o putem extrage – gaz lichefiat, cu turci sau grecii. Avem interconectarea făcută cu Bulgaria, dar încă nu cu Turcia”, a explicat Rareș Bogdan.

Întrebat când a fost încheiat contractul, europarlamentarul a răspuns: „Statul român trebuie să spună. Eu nu sunt de la Interpol, de la Energie, instituțiile abilitate trebuie să spună asta. România este dusă spre o independență, e adevărat redus, spre gazul rusesc.

E dezinteres, nu știu dacă e interesul cuiva, ar afecta strategic România. De obicei, vina nu este a celui care ia, ci a celui care permite să ia. Este bine că extragem gaz, dar e bine ca gazul să rămână în România.

Noi permanent clamăm că vom ajunge la independență energetică și a gazului. Avem o independență față de alte state, însă eu am atras atenția și sper ca statul român să reacționeze”.

„ANRE, Ministerul Energiei și ANRM trebuie să verifice această chestie pe care am semnalat-o. Atât am avut de spus”, a afirmat Rareș Bogdan.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentIntră Rareș Bogdan în Guvern? “Dacă PNL, premierul Nicolae Ciucă, colegii consideră că e nevoie, mă voi supune dorinței partidului”
Articolul următor”Continuăm să fim aproape de Ucraina” – reacția premierului Ciucă la discursul lui Putin