Zilele trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, alături mai mulți de primari din judeţ, a ieşit public să tragă un semnal de alarmă şi să-şi facă publică supărarea cu privire la faptul că nicio localitate din județul Galați nu a primit niciun leu de la Guvern drept despăgubiri în urma inundaţiilor din această vară.. Președintele PNL Galați, deputatul George Stângă a ieșit astăzi cu o declarație în care îl acuză pe fostul prefect de situația creată. 

Guvernul României a alocat, săptămâna trecută, peste 377 de milioane de lei din Fondul de Intervenție, pentru județele afectate de calamitățile naturale. Liberalii gălățeni acuză un blocaj al USR , air acum Prefectura Galați încearcă să salveze situația pentru cele 21 de localități din județul Galați afectate de inundațiile ce au avut loc în această vară. 

Liberalii gălățeni spun că deși Galațiul se numără printre județele afectate, fostul prefect de la USR-PLUS, Gabriel Panaitescu, nu a depus nicio solicitare pentru alocarea de fonduri. Din acest motiv, Galațiul nu s-a regăsit pe lista județelor care au primit sprijin financiar de la guvern.

“În ciuda cererilor depuse de administrațiile locale afectate de inundații, habarnistul domn Panaitescu nu a urmat procedura și nu a transmis solicitările către Guvern pentru alocarea de fonduri pentru refacerea drumurilor, podețelor sau a altor obiective calamitate. Până acum, am preferat să dăm dovadă de maturitate politică și am făcut compromisul de a nu-i trage de urechi pe cei de la USR-PLUS pentru greșelile pe care le-au tot făcut, dar nu mai putem tolera incompetența crasă de care au dat dovadă reprezentanții acestora din instituțiile publice, mai ales că acest fapt îi afectează direct pe gălățeni. USR-PLUS a fost nociv pentru județul Galați prin oamenii numiți în funcții”, a afirmat George Stângă, președinte PNL Galați.

În cea de-a doua etapă a alocării din Fondul de Intervenție la dispoziția Guvernului, subprefecții liberali, care au preluat atribuțiile fostului prefectul, au deblocat situația.

„În urma inundatiilor care au avut loc in perioada mai-august 2021, la Institutia Prefectului au fost înregistrate 20 de rapoarte operative pentru care au fost constituite comisii de evaluare a pagubelor. Deși avea posibilitatea, poate chiar obligația, ca în baza acestor rapoarte să inițieze o Hotărâre de Guvern, la acel moment, Instituția Prefectului Galați, condusă de Gabriel Panaitescu (USR) nu a făcut acest lucru, Galațiul fiind astăzi un județ care nu a putut beneficia de aceste despăgubiri, însă din discuțiile avute la nivel național cu reprezentații Guvernului, vom face tot posibilului pentru remedierea problemei”, a declarat Andra Costache, subprefect.

Instituția Prefectului Galați, a depus, astăzi, documentația pentru alocarea de fonduri în valoare de peste 6 milioane lei pentru mai multe obiective din județ afectate de inundații din localitățile Târgu Bujor, Berești, Bălăbănești, Bălășești, Băneasa, Berești –Meria, Costache Negri, Drăgușeni, Fârțănești, Foltești, Jorăști, Matca, Măstăcani, Oancea, Schela, Scânteiești, Smulți, Suceveni, Rădești, Valea Mărului și municipiul Galați.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentLiberalii îşi aleg astăzi noul președinte
Articolul următorPreședintele PNL Brăila candidează pentru o poziție de membru în Biroul Executiv al PNL