Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, confirmat pozitiv cu noul coronavirus, cere ca Spitalul Judetean Suceava sa nu fie transformat in spital Covid-19.

Flutur vrea ca spitalul vechi – cu pavilioanele de boli infectioase, pneumologie, dermatologie, ingrijiri paliative, 218 de paturi si ATI propriu – sa fie destinat bolnavilor de COVID-19, iar spitalul nou sa fie mentinut pentru tratarea celorlalte categorii de bolnavi.

Argumentele invocate de Flutur sunt faptul ca judetul Suceava, cu o populatie de peste 750.000 de locuitori, are nevoie de spitalul nou „ca de aer pentru interventii unice” care pot fi facute doar aici: maternitate grad 3, radiologie interventionala, cardiologie interventionala, imagistica deosebit de performanta, piciorul diabetic, neurologie, recentul laborator de medicina nucleara cu dotari de ultima generatie, oncologie, recentul ambulatoriu, urologie, gastroenterologie, UPU cu intrarea integrala in functiune, inclusiv CT si radiologie.

Sunt sectii care nu se mai gasesc la acest nivel in alte spitale din judetul Suceava, spune Flutur.

„Sunt argumente de care trebuie sa se tina cont pentru celelalte categorii de bolnavi. Nu trebuie blocate aceste sectii. In legatura cu situatia actuala socotesc si am cerut Prefectului de Suceava aducerea de containere pentru a crea un triaj epidemiologic in afara pavilioanele existente, iar daca, Doamne Fereste, va creste numarul de bolnavi COVID-19, sa se aiba in vedere si alte spitale din judet, la care Ministerul Sanatatii sa aloce fonduri de care e nevoie. Pentru Spitalul din Falticeni, cu 400 de paturi, recent terminat, am cerut de urgenta 15 milioane de lei pentru dotare.
Este o perioada foarte grea pentru noi toti – pentru suceveni si pentru toata lumea. Ne trebuie ratiune, intelepciune, solidaritate si actiune rapida. Imi exprim speranta ca toti cei care trebuie sa decida, vor tine cont de argumentele mele”, a scris Flutur intr-un mesaj postat pe pagina Facebook a PNL Suceava.

Articolul precedentLiberalul Dan Cristian Popescu ii indeamna pe tineri sa stea acasa la orele amiezii
Articolul următorHotelierii care au jefuit patrimoniul statului ar trebui sa dea gratis camerele pe perioada de stare de urgenta!