Acțiunile de protest ale sindicatelor din învățământ par să-și fi găsit ecou, totuși, pe holurile Palatului Victoria. Premierul Ciucă i-a chemat la noi negocieri pe cei din educație, duminică de la ora 12.00.

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Partidul Național Liberal a susținut încă de la început că principala preocupare a coaliției trebuie să fie soluționarea problemelor cetățenilor. 

De altfel, PNL a semnalat foarte clar că există riscul îndepărtării agendei politice de cea a cetățenilor, în contextul temei privind rotativa la guvernare. Acesta a fost și motivul pentru care PNL a cerut respectarea Protocolului și evitarea unor discuții pe funcții și persoane, pentru a nu ne îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor.

Soluția pentru revendicările sindicatelor din educație este în legea salarizării unitare. În consecință, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susținerea coaliției pentru a realiza legea salarizării unitare și reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL dorește ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență, ca și problema pensiilor speciale. 

În același timp, tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid, fără sincope, pentru a menține stabilitatea și echilibrul guvernării. Doar cu seriozitate si responsabilitate putem depăși acest moment și asigura o guvernare funcțională pe mai departe.

Mâine, la ora 12:00, am convocat o întâlnire cu sindicatele, la Guvern, pentru discuții”, scrie premierul pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLucian Bode a prezentat scenariile pentru noul guvern. În formulă de 18 ministere, PNL și PSD vor avea câte 8, iar UDMR 2. Cum se împart funcțiile de top?
Articolul următorRareș Bogdan: „PNL e pregătit în continuare să își asume conducerea guvernului”