Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că a fost modificată, Legea energiei electrice și a gazelor naturale prin ordonanță de urgență  pentru scăderea prețului la energie electrică și stimularea investițiilor noi începând cu 1 iulie 2020. Deciziile au fost luate în ședința de joi a Guvernului liberal condus de Ludovic Orban.

„Am adoptat o ordonanță prin care creăm posibilitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie Electrică de a putea reglementa începând cu a doua perioadă a anului, 1 iulie 2020 – 31 decembrie 2020, astfel incat preţul să scadă.

Eu sunt foarte optimist că vom avea o scădere de preţ de cel puţin 1-2 % pe tarifele reglementate”, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„A doua modificare, pe care liberalii o au in programul de guvernare, de a stimula investițiile noi în producția de energie electrică . Una din bariere in inceperea investitiilor era acea obligativitate de a vinde prin piata centralizata OPCOM, practic niciun investitor serios nu putea sa vina sa investeasca miliarde de euro si sa nu si poata finanta investitia bancar cu contracte de vanzare anticipat.   

Practic, am adoptat azi noi articole la legea energiei electrice si a gazelor naturale care permit derogare pentru investitiile noi puse in functiune dupa 1 iulie 2020 – aceasta posibilitate de a nu fi obligata de a tranzactiona energia electrica pe bursa OPCOM”, a mai anunțat ministrul Economiei la sfârșitul ședinței de joi a Guvernului.

 

Articolul precedentPremierul Orban pe șantier: Este momentul realizării marilor investiţii de care are nevoie România
Articolul următorPreședintele Iohannis, mesaj pentru români: Continuaţi să fiţi responsabili