Guvernul României a anunțat vineri că un număr de 250.000 de elevi ce provin din medii defavorizate vor primi, în curând, tablete cu ajutorul cărora vor învăţa de la distanţă.

Ministerul Educaţiei a alocat 150 de milioane de lei pentru achiziţia de tablete, a anunțat, vineri, șeful Cancelariei Premierului, Ionel Dancă.

„Un număr de aproximativ 250.000 de copii, la primă evaluare, în funcţie de evaluările care vor fi făcute pe parcurs acest număr poate să crească, astfel încât toţi cei care în acest moment nu pot participa la sistemul de învăţământ online, la lecţiile online, să poată avea această facilitate în cursul acestui an”, a spus Dancă, relatează Mediafax.ro.

Într-o intervenție la Realitatea TV, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că elevii vor primi și internet gratuit, timp de doi ani.

Deşi banii au fost alocaţi, achiziţia încă nu a fost făcută.

Aşadar pentru sute de mii de elevi accesul la educaţie continuă să fie îngrădit.

Şcolile rămân închise până la finalul anului, din cauza noului coronavirus.

 

 

 
Articolul precedentBogdan Neacșu, CEC Bank: “Nu poţi să finanţezi doar acolo unde clientul are contracte din abundenţă.” Cum poate interveni statul în economie
Articolul următorRares Bogdan: Maghiarii noștri nu sunt CNP-uri! Ei sunt oameni harnici și inteligenți, sătui de politică!