Liberalii vor sesiza Curtea Constituțională pe un conflic juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament privind depunerea moţiunii de cenzură de către PSD în vacanţa parlamentară, a anunțat Ludovic Orban.
 
Orban a făcut acest anunț la finalul ședinței extraordinare a Parlamentului în care a fost citit textul moțiunii de cenzură.
“Am luat decizia să declanşăm conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament privitor la depunerea acestei moţiuni de cenzură”, a spus Orban.
 
El a precizat că sesizarea la CCR va fi depusă joi sau vineri.
În Constituție nu există nicio mențiune privind depunerea unei moțiuni de cenzură în sesiune extraordinară. Totuși, în Constituție este prevăzut faptul că se poate depune o singură moțiune de cenzură pe sesiunea parlamentară, cu excepția situațiilor în care Guvernul își asumă răspunderea în Parlament.
 
Cum Parlamentul se află în sesiune extraodinară se poate depune și dezbate o moțiune de cenzură. De asemenea, conform coroborării textului din Constituție, moțiunea de cenzură trebuie supusă la vot în acea sesiune în care a și fost depusă.
  • “Alin (3) Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
  • Alin (4) Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114″.
Articolul precedentJOCURI DE PUTERE: Episodul trei din Saga dezvăluirilor procurorului Negulescu!
Articolul următorBogdan Muzgoci, înainte de EPISODUL 3 din dezvăluirile procurorului Mircea Negulescu: „O să fie unul din momente în care Vlad Cosma va atinge un nivel de stres maxim”