La data de 30 octombrie, cele trei persoane cu vârste cuprinse între 33 și 45 de ani, din Roman și Tîrgu-Neamț, bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat, au fost prezentate Judecătoriei Piatra Neamț, față de acestea fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În fapt, la data de 29 octombrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiul Piatra Neamț, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.  

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit și indisponibilizat un autoturism, în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, au fost puse în aplicare mandatele de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, două fiind depistate în municipiului Piatra Neamț, iar cea de-a treia în municipiul Roman.

Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 26/27 august a.c., un bărbat de 39 de ani, din Roman, împreună cu o altă persoană, ar fi pătruns prin efracție în sediul unui partid politic din Piatra Neamț, de unde ar fi sustras 88.000 de lei, precum și alte bunuri, beneficiind de sprijinul celorlalte două persoane de 33, respectiv 45 de ani, din Tîrgu-Neamț, care ar fi supravegheat zona comiterii faptei.

În baza probatoriului administrat, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării celei de-a patra persoane și documentării întregii activități infracționale a celor implicați.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentRomânia se situează pe primul loc din UE la investițiile publice
Articolul următorGuvernul României pregătește noi măsuri economice