Procentul de înmagazinare a gazelor naturale în depozitele naţionale a depăşit 80%, a anunțat, luni, premierul Nicolae Ciucă, subliniind, astfel, că România “a atins a ţinta stabilită de Comisia Europeană pentru 1 noiembrie”.

“Procentul de înmagazinare a gazelor naturale în depozitele naţionale a depășit 80%. România a atins astfel ținta stabilită de Comisia Europeană pentru 1 noiembrie.
 
Continuăm proiectele deja începute pentru asigurarea independenței energetice a României, precum extracția de gaze naturale din Marea Neagră, care acoperă aproximativ 10% din necesarul de consum al țării.
 
Așa cum am promis, vom avea suficiente cantităţi de gaz pentru iarna 2022–2023, astfel încât să protejăm consumatorii casnici, IMM-urile, serviciile sociale și industria critică”, a afirmat Ciucă, într-o postare pe contul său de Facebook. 
 
 
Gradul de 80% reprezintă pragul minim aprobat pentru România în noul regulament al Comisiei Europene.

La mijlocul săptămânii trecute, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunța că la nivelul Uniunii Europene stocurile comune de gaze au ajuns la 84%.

„Prietenii noştri din ţările baltice au depus eforturi uriaşe pentru a pune capăt dependenţei lor de Rusia. Au investit în energia din surse regenerabile, în terminale GNL şi în conducte de interconectare. Toate acestea au fost înfăptuite cu costuri ridicate, însă dependenţa de combustibilii fosili din Rusia are un preţ mult mai mare. Trebuie să ne debarasăm de această dependenţă în întreaga Europă. Am convenit aşadar să constituim stocuri comune. Am ajuns deja la 84%: mai mult decât obiectivul pe care ni l-am fixat”, a declarat von der Leyen.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentȘedința CRUCIALĂ în Coaliție. Ce se întâmplă cu FACTURILE românilor și COMPENSARE 50 de bani pentru carburanți
Articolul următorCarmen Iohannis, alături de președintele României la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Cum s-a îmbrăcat Prima Doamnă la dineul de la Palatul Buckingham