Este un nou trend în politică: omul cool. Pierde nopțile pe la Electric Castle sau Vama Veche. Fraternizează cu hipsterii, se amestecă cu puștimea și se ține de gât cu pritenii din politică. Cântă în creierii nopții pe străzi, cot la cot cu cheflii, se leagănă pe ritmuri și postează la minut pe Facebook. Motivul: voturile. Like-urile. Share-urile. Știrea. Popularitatea. 

 

A trecut vremea marinarului președinte care dansa țigănește cu clanurile bulibașei. Acum e musai să te dai cu tineretul, cu vamaioții. Nu petreci, nu exiști. 

 

Nici nu mai contează că imaginea de cheflii noctambuli li se potrivește ca nuca-n perete. Este cool să fii cool. Este o întrecere generală cine este mai cool ca altul. 

 

Privim stupefiați cum oameni în toată firea, trecuți demult de prima tinerețe, se dau ce nu sunt, doar-doar se vor lipi de voturi și din partea tineretului. Se chinuie să fie cât mai penibili, deplasați și jenanți de-a dreptul. Ce-au căutat Ciolacu și Grindeanu, de gât, la Vama Veche? Ce au vrut să ne transmită cu lălăielile lor penibile de intruși printre vamaioți? Cine i-a prostit să pice la maximum ridicol?

 

Ca să nu mai vorbim de postarea lor triumfală, în care îi făceau în ciudă lui Cîțu că ei au ajuns în Vamă și premierul – nu.  Voiam probabil și un bravo?! Un cor de urale că au nimerit doi pesediști Vama Veche?! 

 

Nici cu premierul nu mi-e rușine! Când scandalul facturilor la curent s-a umflat și le bubuie în față, îl vedem cum râde cu Boc și Vîlceanu într-o mare de beculețe, la Electric Castle. Ne-am liniștit! Guvernul veghează să iasă bine, fără pene de curent în timpul concertului. Ce spun însă oamenii furioși că sunt lăsați la cheremul unor speculanți escroci, care le umflă  facturile peste noapte, pentru că vor și pentru că pot?

 

Și când credeam că le-am văzut pe toate, hop și politica-n botoșei: Dan Barna și-a pus bebelușul să scoată voturi la congres. I-a scris pe un botoșel USR și pe celălalt Plus, apoi l-a arătat mulțimii înduioaște, doar-doar va smulge voturi din ambele tabere. Un sfat gratis pentru “tătucul” USR-Plus: de câte ori politicienii și-au amestecat copiii în politică, lucrurile s-au terminat prost pentru moștenitori. Nu stau acum să plictisesc lumea cu exemple arhicunoscute din politica noastră. 

 

Și cireașa de pe tortul penibililor: momentul jenant de la Kiev, când președintele ungar ne-a insultat în public, de față cu premierul nostru și cu ministrul de Externe, comparând anexarea Crimeei de către ruși, abuzivă și ilegală, cu transferul Transilvaniei către țara noastră, prin tratatul de la Trianon, semnat la finele Primului Război Mondial. Cei doi oficiali români s-au făcut că nu aud. Sau poate că nici nu au auzit. Cîțu era ocupat să vadă ce-au mai postat adversarii politici, iar Aurescu visa la un trabuc. De ce s-au mai dus totuși la Kiev? S-au dus cum s-au întors, este evident pentru toată lumea. Păcat că tot noi le-am plătit biletele.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMiron Mitrea despre Ciolacu în Vama Veche și Barna cu “bebelușul USR Plus”: 2 exerciții de imagine ratate
Articolul următorLudovic Orban: Obiectivul pe care mi-l asum este acela de a câştiga toate alegerile în 2024