Primăria Chiajna a plătit zilele acestea două milioane de lei clubului de fotbal Concordia. Aceasta este a doua plată făcută în decurs de o lună de zile. La începutul lunii martie, Minea a mai făcut o plată de trei milioane de lei clubului.

În vremuri de criză, în plină pandemie, Primăria Chiajna condusă de Mircea Minea plătește unui club fără rezultate 5 milioane de lei, relatează chiajna.info

Bugetul public este folosit pentru susținerea unei echipe de fotbal, în schimb administrația locală nu are utilaje moderne cu care să facă dezinfecția stradală, cumpără geluri cosmetice pentru scările de bloc, în loc să achiziționeze dezinfectanți, care să aibă proprietățile necesare. 

Doctorii de familie din Chiajna nu au primit niciun fel de ajutor de la administrația locală. Persoanele vulnerabile nu au primit niciun ajutor până la această oră, în schimb fotbaliștii vor avea bani, Concordia nu va trece prin greutățile crizei, așa cum trec și restul cetățenilor. 

Pe timp de criză, nu există solidaritate. Bugetul contribuabililor nu este folosit eficient, nu vedem acțiuni de susținere a categoriilor vulnerabile, în schimb continuă drenarea banilor către o echipă susținută doar pentru a-i satisface visul megalomanic al primarului în funcție, Mircea Minea.

Trebuie menționat că aproape toate cluburile au făcut reduceri, și-au diminuat bugetul, din cauza crizei. Cluburile mari, ca FCSB, au operat tăieri. Asta pentru că în spate sunt finanțatori, persoane private care știu să gestioneze banii și nu primesc injecții financiare de la buget. Doar Concordia Chiajna a spus de la început că nu va opera tăieri.

Într-un interviu acordat Digisport, conducătorul clubului se lăuda cu faptul că ei vor face rost de bani, că nu s-au gândit la șomaj tehnic. Da, credem și noi că domnul Tănăse nu are nicio problemă, atât timp cât din banii noștri, ai cetățenilor, ei sunt plătiți în continuare. 

„Nicio clipă nu ne-am gândit la şomaj tehnic, la reducerea salariilor. Mai ales acum, în situaţia asta complicată. Trebuie să facem rost de bani. Dacă eşti conducător, faci rost. Nu ştiu cum, de unde, dar aşa trebuie. Vinzi ceva şi faci rost de salarii. 

Şi la noi salariaţii se temeau de tăierea salariilor. Am terminat anul fiscal bine, cu bugetul suntem ok şi nu există niciun risc. Marea noastră problemă este situaţia sportivă. Mi-e atât de ciudă că nu avem rezultate!”, a comentat pentru digisport.ro Cristian Tănase, preşedintele Concordiei Chiajna.

Sute de mii de angajați au intrat în șomaj tehnic din cauza crizei, mii de antreprenori nu știu cum să facă să își salveze mica afacere, iar fotbaliștii de divizia a doua primesc bani și din impozitele celor care acum se luptă să supraviețuiască.

Ipocrizia primarului Minea este însă mult mai mare. Săptâmânile trecute i-a obligat pe salariații primăriei să își doneze 25% din salariu pentru cumpărarea unor produse destinate vârstnicilor.  Noi nu am aflat că seniorii din comună să fi primit încă vreun ajutor de la primărie, în schimb, câtiva angajați din administrație ne-au sesizat faptul că Minea îi obligă să doneze bani.

Mircea Minea își continuă mandatul sfidând cetățenii din comună. Își bate pur și simplu joc de banii contribuabililor, cheltuind în vremuri de criză 5 milioane de lei, o sumă imensă cu care se putea face chiar și o policlinică modernă. Mai mult de un milion de euro este aruncat pe Apa Sâmbetei, pentru o echipă care nu strânge nici măcar 200 de spectatori la meciurile sale.

Articolul precedentCum încearcă Moscova sa ne transforme in idioți utili. În această seară la jocuri de putere cu Oreste Teodorescu și invitații săi.
Articolul următorStarea de urgență în România a fost prelungită. Klaus Iohannis: Școlile rămân ÎNCHISE