Așa cum ne așteptăm, scena internațională traversează o vară fierbinte cu scenarii complicate aproape de granițele României. În timp ce relațiile dintre România și Republica Moldova se deteriorează din cauza politicilor anti europene și fățiș pro ruse ale regimului de la Chișinău, presedintele Igor Dodon s-a întâlnit zilele trecute cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, Numindu-l presedintele Transnistriei, fapt care vine tulburător ca o recunoaștere oficială a unui stat independent în inima Moldovei de peste Prut!
Ca într-un veritabil joc de șah, după mutarea Kremlinului care a declarat ca stăpânește în integralitate Marea Neagră, Mark T. Esper, secretarul american al Apărării, a anunțat miercuri într-o conferință de presă că SUA vor retrage 11.900 de militari din Germania, iar dintre aceștia 5.600 vor fi relocați în Romania si Bulgaria.
România, Bulgaria, Polonia și Țările Baltice sunt pregătite în strategia NATO sa spargă monopolul energetic rusesc în Uniunea Europeană, însă nici o țară din sud estul continentului nu poate face ceva de una singură presiunilor energetice rusești. Bulgaria şi Serbia ce sunt dependente 100% de gazul rusesc și au interesele subordonate Federaţiei Ruse. Ungaria de asemenea este dependentă în proporție de 75% gazului rusesc şi duce o politică de apropiere faţă de Kremlin. Turcia, cu o dependenţă de 76% se depărtează de NATO și UE şi încheie importante contracte energetice cu Rusia.
Iată așadar cât de complicat este tabloul internațional la granițele României! Cum vom gestiona situația aflăm de la Cristian Diaconescu, Gen Alexandru Grumaz, Dan Dungaciu și Costin Georgescu
Articolul precedentIohannis: Stimaţi PSD-işti, nu caut vinovaţi, pentru că îi ştiu! PSD a creat intenţionat o criză sanitară!
Articolul următor100% TU DECIZI! Viorel Ștefan, numire cu cântec la Curtea de Conturi a UE