Apelul la memorie este singura rețeta valabilă in istorie, ca trecutul violent, nedrept și ticălos sa nu se mai repete! In timp ce regimul de la Budapesta își construiește abil o retorica internațională, negând fundamentul României Mari și inflamând duhurile iredentiste cu ajutorul complicilor din UDMR, sa ne amintim și noi, cum exact cu 30 de ani in urma, am trecut ca prin urechile acului pe lângă pericolul unui război civil și al dezmembrării României pe scenariul fostei Yugoslavii.

1990, Târgul Mures, imediat după prăbușirea dictatorului Ceaușescu, după ce la Timișoara, romanii și maghiarii au vibrat la unison, găsind in ei curajul de a striga pentru libertate și democrație, se naște un episod de o violenta irațională care a surprins pe toată lumea! A fost un adevărat măcel premeditat de o Budapesta revanșardă, care profitând de vidul instituțional de atunci a montat scena unor dramatice confruntări inter etnice!

Vom reface acest film teribil alături de Oana Stanciulescu Grigore Cartianu, Bogdan Comaroni, Costin Georgescu și Petrisor Peiu

Articolul precedentLudovic Orban sărbătorește astăzi împlinirea a 57 de ani. Biografia completă
Articolul următorMinistrul Mediului anunță ”cea mai mare extindere a fondului forestier din ultimii 30 de ani”