Organizaţia Mondială a Sănătăţii a evaluat, la Geneva, evoluția pandemiei de coronavirus şi răspunsul global la aceasta, concluzionând ca 10% din populaţia lumii a fost infectată și ca pericolul extinderii celui de al doile val, rămâne un pericol major atât pentru sănătatea cât și pentru economiile lumii.
La rândul său, Fondul Monetar Internaţional a avertizat că dezastrul cauzat de pandemie este departe de a se fi încheiat şi a îndemnat guvernele să nu îşi retragă prea curând sprijinul pentru economiile ţărilor lor, iar președinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a asigurat că instituția financiară este pregătită să injecteze noi stimulente monetare pentru a susține redresarea dificilă a zonei euro.
 
Intr-un mesaj video transmis către americani, Donald Trump afirmă că a fost „o binecuvântare” faptul că s-a infectat cu COVID-19 şi că în acest mod a putut încerca Regeneron.
 
La Tokyo, secretarul american de stat Mike Pompeo a criticat dur China, cu ocazia unor discuţii cvadrilaterale în cadrul grupului Quad, cu omologii săi australian, indian şi japonez, dorind să afișeze simbolic un front unit în faţa gigantului asiatic.
 
NATO este preocupată de creşterea prezenţei ruseşti în Marea Mediterană şi îndeamnă ţările membre ale Alianţei la combaterea comună a acestei evoluții, a declarat secretarul general Jens Stoltenberg, după o întâlnire cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis.
 
Agenţia de Cercetare a Internetului, organizaţia care a coordonat şi coordonează intervenţiile Rusiei in alegerile interne ale altor tari,se concentrează acum asupra unor reţele specializate.
 
Vom trece in revista și conflictul din Nagorno Karabah, alegerile din SUA și situația din Belarus. Va aștept alături de Dan Dungaciu, Stefan Ciochinaru, Alexandru Grumaz și Mihai Rusu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPreședintele Iohannis: ”Alegerile trebuie să aibă loc, nu putem să continuăm fără un Parlament cu puteri depline”
Articolul următorPremierul Ludovic Orban, negativ și la al doilea test pentru coronavirus