Pe masura ce tensiunile dintre SUA și China se adâncesc, Europa se vede nevoită sa își reconsidere atat relațiile diplomatice cât și politicile de apărare. NATO a avertizat Occidentul ca ascensiunea economică și militara a Beijingului au schimbat deja raporturile de forța pe scena internațională. Secretarul general al Alianței Nord Atlantice,
Jens Stoltenberg a făcut apel la rezolvarea tuturor animozităților dintre UE și SUA, considerând ca doar împreuna vom putea contrabalansa ofensiva Chinei, care foarte curând va deveni prima putere mondiala.

Când SUA încearcă să se pună înainte de toţi şi de toate în lupta pentru do­minaţie într-o nouă ordine mondială, iar China îşi extinde energic influenţa politică, economică şi tehnologică, Uniunea Europeană, departe de a fi o putere globală, este împinsă spre capcana alegerii între cele două tabere. Pandemia grăbeşte această alegere, iar valorile de­mo­crate ale Americii puse în balanţă cu valorile şi căile autoritare ale Chinei obliga Europa la o decizie înțeleapta și cu repercusiuni pe termen lung.

Ce vor decide Berlinul, Bruxelles-ul, cum va juca Federația Rusa și ce reacții ar trebui sa aibă România in acest instabil joc de putere global, vom afla de la Cristian Diaconescu, Gen Grumaz, prof Stefan Ciochinaru și Mihai Rusu de la München

Articolul precedent100% TU DECIZI! Tuddy Ionescu, fostă mână dreaptă de primar. Politicianul implicat în “4 lăbuțe”
Articolul următorOreste Teodorescu, după amenda CNA: Ne considerăm hărțuiți. Ni se îngrădește libertatea de exprimare și de opinie!