Un capitol foarte important din Strategia de Apărare a Țării elaborata de CSAT, pentru 2020-2024 se referă la faptul ca statul roman trebuie sa își apere cetățenii oriunde s-ar afla ei, și sa pună instituțiile publice in interesul nostru. Neîncrederea in instituții, coruptia și sentimentul public ca legea nu este egala pentru toți a creat in ultimii ani o prăpastie între stat și societate, împiedicând modernizarea și dezvotarea României! Cauza profunda se afla in sistemul judiciar, care in ultimii ani a lucrat mai degrabă pentru a proteja infractorii decât oamenii cinstiti.
In prima parte a emisiunii noastre vom dezbate alături de foștii miniștri ai Justitiei, Ana Birchall și Cristian Diaconescu despre momentul T zero al resetarii aparatului judiciar, iar in partea a doua, împreuna cu jurnalistii de investigație: Dan Bucura, Sorin Manea și Răzvan Gheorghe vom trece in revista cele mai răsunătoare cazuri de magistrați corupti:

Cazul Bogdan Ioan-Tudoran, fost judecător al Curții de Apel București acuzat de corupție și dobândire de averi nejustificate, apropiat de marii investitori imobiliari, și care a semnat inclusiv Hotărâri de guvern, in locul miniștrilor, favorizând prejudicierea activelor statului in favoarea unor antreprenori privați! Ne amintim de judecătoarea Geanina Terceanu care a întreținut relații sexuale cu Cristian Borcea și a primit șpagă 200.000 de euro pentru a pentru a dispune achitarea inculpaților în dosarul transferurilor din fotbal. Îl pomenim și pe judecătorul Stan Mustață, arestat intru-un dosar de mita pentru soluții favorabile unor inculpați și condamnați… așadar, o noua ediție incendiara la care va invit sa fiti părtași!

Articolul precedentJocuri de Putere în această seară de la ora 23:00, cu Oreste Teodorescu și invitații săi!
Articolul următorPreședintele Iohannis, de Ziua Eroilor: „Trebuie sa ne aparam integritatea atat din punct de vedere teritorial, cat si spiritual”