Relansarea economică a României va porni de la un nivel foarte jos. Anul 2019 s-a încheiat cu cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, iar deficitul balantei comerciale a fost de cinci ori mai mare decât in 2016, când PSD și sateliții lui, au câștigat alegerile…Moștenirea lăsată de trioul catastrofal Dragnea-Valcov-Teodorovici este asemeni unei bombe cu ceas, iar efortul actualului guvern de a o dezamorsa ne va consuma tuturor un timp vital, pana când vom pune bazele sănătoase ale dezvoltării și prosperității țării.
E foarte important pentru noi toți sa înțelegem ca dezvoltarea și modernizarea țării nu este posibila fără o resetare fundamentala a principiilor economiei de subzistenta.
Ca urmare a scăderii veniturilor și creșterii cheltuielilor excepționale determinate de criza sanitară, deficitul bugetului public va fi în acest an mult mai mare decât cel din anul anterior, putând să ajungă la 8-10 la sută din PIB. Așadar misiunea cabinetului Orban de a începe marile proiecte de dezvoltare a țării va fi una de sacrificiu! Și totuși pe ce se va baza și cum va reuși România sa înceapă cel mai amplu program de relansare și creștere economică ? Primim cele mai pertinente răspunsuri de la analiștii și consultanții economici Mario De Mezzo, Andrei Caramitru, Lidia Moise și de la Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comerț și Industrie, Sebastian Burduja secretar de stat la Finanțe!