Diseară la Jocuri de putere, 23.00-01.00:
 
E inradacinata la noi ideea ca nimeni nu poate accesa eșaloanele superioare ale puterii, dacă nu este inițiat și apoi controlat de niște forte oculte, care au dobândit in timp, puterea de deschide ușile sistemului, conturile statului și dosarele din justitie.
 
Dacă nu ar fi așa, cum explicam ascensiunea spectaculoasa a taranusului flaușat Dragnea, epopeea fără sfârșit a lui Vanghelie, acapararea tuturor marilor afaceri de stat de către imberbul Sebastian Ghiță, sau albirea unor dosare lăsate strategic in sertare, pana la prescrierea faptelor, ca in cazul marilor cazuri de corupție, Microsoft, EADS. Timp de 30 de ani, costelivul și timoratul stat de drept a fost vampirizat de Greii statului paralel.
 
Altfel cum sa fi reușit Cararama sa fure banii de la SAFI și sa rămână neatins, sau Dan VoicuIescu sa folosească banii Securității pentru a deveni mogul de presa și jucător politic, sau Vantu sa facă sute de milioane de dolari prin FNi, o adevarata inginerie financiară care a sărăcit zeci de mii de romani?
 
Pe 6 Decembrie ne vom alege Parlamentul care va articula următorul guvern și ar fi extraordinar de bine sa reflectam profund inainte de a ștampila buletinul de vot! Sa cugetam puțin asupra faptului ca statul paralel e ala care se hrănește din taxele și impozitele tale, fără sa îți dea nimic la schimb. Va aștept la o analiza bisturiu asupra statului parale, definit corect, nu politicianist, alături de Florin Ivan, Liviu Mihaiu și Laurentiu Ciocazanu.

Sursa: Realitatea Din PNL