Astăzi, la ceremonia de receptie a sistemului de rachete sol-aer Patriot, Ambasadorul SUA la Bucuresti Adrian Zuckerman a declarat ca Romania este primul partener din zona Marii Negre care gazduieste asemenea sistem defensiv, marcând hotărât noul statut de vârf de lance al țării noastre in materie de securitate regională.
 
Totodata, România va participa la prima misiune de apărare planetară a Agenției Spațiale Europene (ESA), parte a unui efort internațional de deviere a unui asteroid, realizat în colaborare cu NASA.
 
Tot astăzi, Premierul Ludovic Orban a participat in comuna Corbu din judetul Constanta, la inceperea lucrarilor la conducta submarina din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia-MGD, dezvoltat de compania Black Sea Oil and Gas, parte a grupului Carlyle Energy.
 
Și totuși, in ciuda întăririi poziției României in Regiune, Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat ieri decretul care prevede intrarea în vigoare a Strategiei Naţionale de Securitate a Ucrainei care, pe lângă direcţiile de dezvoltare ale domeniului securităţii, propune şi o serie de ţări cu care statul ucrainean ar dori să dezvolte parteneriate strategice, printre care nu se numără, însă, şi țara noastră.
 
Pe fondul exercițiilor militare rusești din marea Neagră, denumite “Caucaz 2020″, desfășurate in perioada 21-26 Septembrie, NATO a trimis trei impresionante nave de război sa asiste la desfășurarea de forte rusești. Astfel, in Marea Neagra patruleaza acum distrugatorului american USS Roosevelt, nava hidrografica multirol britanica HMS Enterprise si nava de cercetare electronica Dupuy de Lome din cadrul Fortelor Navale ale Frantei.
 
In ceea ce privește escaladarea tensiunilor din Mediterană de est, cât timp liderii Uniunii Europene se pregătesc să dezbată, săptămana viitoare, dezamorsarea conflictului dintre Grecia și Turcia, SUA și Germania și-au afirmat clar pozițiile!
 
Geopolitica promovată de administrația Trump redesenează jocul de putere in Orientul Mijlociu prin semnarea acordului istoric dintre SUA, Israel, Emiratele Arabe Unite.
Despre toate aceste interesante jocuri de putere geopolitică vom discuta cu Dan Dungaciu, Stefan Ciochinaru și gen. Grumaz.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentGrupul pentru Dialog Social îl susține pe Nicușor Dan: ”Pentru București, mandatul Gabrielei Firea a fost un dezastru”
Articolul următorNicușor Dan, despre campania dusă de Firea: Seamănă cu ultimele luni ale lui Dragnea