Începând cu amplele proteste din 2017, când romanii cu minima conștiința civică au înțeles pericolul care plana deasupra justitiei și a instituțiilor democratice, a început o mișcare de rezistența pur cetățenească care a produs o adevarata revoluție in mentalul colectiv.
 
Cel mai important lucru învățat de noi in toată aceasta perioada tulbure a fost faptul ca nu putem schimba nici clasa politica, nici administrația țării și nici măcar raportul dintre funcționar și cetățean, dacă nu ne schimbam noi in profunzime!
 
De noi depinde acum calitatea actului politic, dacă acceptam șpagă, coruptia, indolenta și incompetenta sau dimpotrivă, dacă reacționam rapid și ferm condamnând abuzurile, nedreptățile, ilegalitățile prin mijloace pașnice așa cum am făcut-o in chestiunea Rosiei Montane, Colextiv, OUG 13, 10 August 2018.
 
Lungul drum al cetățeanului către o Românie a performantei și a bunului simt a început, însă mai avem cale lunga pana la linia de sosire, vedem cum in anumite regiuni sărace și fără perspective, domina in continuare mentalitatea feudala de vătaf iar bieții locuitori sunt departe de statul de cetățean, confundându-l cu cel de asistat social.
 
Analiza serii va fi făcută de Grigore Cartianu, Mihail Neamtu, Laurentiu Ciocazanu și Mario De Mezzo.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAlianţă împotriva Olguţei Vasilescu, la Craiova. USR PLUS şi PNL vor un viceprimar
Articolul următorSuspiciuni de fraudă la Teleorman. Eugen Pîrvulescu (PNL): Cerem renumărarea voturilor pentru Consiliul Județean