Tumultul pasional post electoral pare sa însoțească toate partidele invitate astăzi la Cotroceni in vederea negocierilor formarii noului guvern. PSD i-a propus președintelui României varianta unui guvern de uniune naționala sau un cabinet minoritar condus de Alexandru Rafila, liberalii au venit cu Florin Citu pentru Palatul Victoria și condiționează negocierile cu USR Plus prin nominalizarea lui Ludovic Orban pentru Președinția Camerei Deputatilor.

Deloc satisfăcuți de acest scenariu, liderii USR Plus forțează numirea lui Dacian Cioloș sau accepta continuarea negocierilor dacă propunerea pentru șefia Camerei va fi Dan Barna. Delegația AUR, condusă de George Simion a respins orice alianța la guvernare insistând instalarea tehnocratului Călin Georgescu. Singurii care nu emit pretenții hazardate sunt cei de la Udmr care susțin formarea unei coaliții de guvernare pe baze echitabile între partidele de centru-dreapta.

Așadar, noi mergem oricum spre viitor, dar o facem din poziția vaslasului care sta cu spatele către ce va veni, privind același trecut nevindecabil, fără sa avem perspectiva corecta a azimutului. Și asta ar fi eroarea majora care ne-ar împiedica sa fructificam toate marile oportunități. Despre oportunități și eșecuri vom discuta diseară cu Florin Ivan, Liviu Mihaiu și Sorin Manea.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLudovic Orban despre negocieri: ”PNL are cel mai bine fundamentat program de guvernare”
Articolul următorConcluzia președintelui Iohannis: ”Azi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern”