Proiectul României Normale începe timid să prindă contur prin activarea Strategiei Naționale de Apărare și a Planulului Național de Investiții, iar un capitol esențial cuprins în ambele viziuni este legat de Securitatea Energetică.
România își propune să construiască o infrastructură energetică care sa-i permită să reziste cu succes tuturor provocărilor interne și internaționale, anticipând situațiile critice, pregătind scenarii de răspuns și de depășire a situațiilor critice. Nu va fi ușor deloc, ținând cont de faptul că din 2012 până în prezent statul român s-a încăpățânat sistematic să nu aibă nici măcar un plan de lucru privind independența energetică a României, ba mai mult, în timpul regimului Dragnea, prin infamă ordonanța 114, a fost sabotată exploatarea resurselor din Marea Neagră, care ar fi putut plasa țara noastră în topul marilor producători regionali de energie!
România ar putea avea acces la resurse energetice din Marea Neagră care ne-ar asigura independența totală față de gazul rusesc și ne-ar putea transforma într-o sursă alternativă de energie pentru Europa, dar asta înseamnă coliziune cu interesele Moscovei!
Vedem așadar, cât de complex și de vulnerabil este totodată contextul începerii proiectului de securitate energetică a României! Despre derularea lui, vom discuta în această seară cu Cristian Diaconescu, Ștefan Ciochinaru, generalul Grumaz și Costin Georgescu.
Articolul precedentPSD, CCR și Avocatul poporului transforma România intr-un focar Covid 19
Articolul următorKlaus Iohannis, după explozia cazurilor Covid: Suntem într-o situație foarte complicată. E greu de imaginat cum va arăta o nouă fază de relaxare