Este in natura noastră umană căutarea unui spațiu de confort. Oamenii trăiesc in bule, ca in niște colivii ideologice unde caută sa-și valideze propriul sistem de valori, este ceva firesc, toți fugim de durere și cautam plăcere: politica, socială, mistica sau agnostica.
 
Greșim fundamental doar atunci când ne consideram părerile convingeri și mai ales când ajungem reducționist la gândul ca doar bula noastră conține adevarul pe când toate celelalte sunt fundamental greșite și atunci, fără sa realizam ne lăsam cuprinși de un dispreț suveran fata de toți cei care nu ne împărtășesc ideile. Apare atunci resentimentului, frustrarea și peste noapte, ca prin farmec din cetățeni ne transformam in militanti și din votanți in revoluționari, convinși ca doar dreptatea noastră poate schimba sistemul in bine.
 
Pe cei mai mulți dintre noi ne-a îngrozit absenteismul din 6 Decembrie și ne-a prins cu garda jos intrarea cu un procent semnificativ a partidului Aur in parlament, cu un profund manifest anti globalizare, cu accente xenofobe, anti semite, euro-sceptice și anti/occidentale. Însă, dacă suntem înțelepți ar trebui sa ne explicam de ce peste 10% dintre noi sunt convinși ca ne îndreptam intr/o direcție greșita și ca democrația nu este altceva, decât o metoda prin care unii putini prospera, exploatând lipsa de interes a celor mulți.
 
Așa ca toți cei care se simt dezamagiți de rezultatul alegerilor ar trebui să aibă forța de a privi critic acele surse care i-au făcut să aibă o imagine deformată a realității. Va aștept diseară alături de consultantul geopolitic Iulian Chifu, expertul in comunicare Matei Ladea și consultantul politic George Ripa.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRareș Bogdan: ”Putem avea chiar înainte de Crăciun un nou guvern”
Articolul următorVIDEO Moș Crăciun, întâlniri online magice cu copiii