Atmosfera politica din SUA rămâne tensionata in ciuda percepției majoritare ca Trump a pierdut alegerile. O lege din 1799, gândită de părinții fondatori special pentru a garanta maxima reprezentativitate americană in politica externa, numita Logan Act ii da acum bătăi de cap lui Joe Biden, după ce, in 2016 a fost folosită împotriva lui Trump.
 
Preşedintele încă in Exercițiu, Donald Trump, a deschis un nou front de atac, criticând luni compania farmaceutică americană Pfizer şi Agenţia pentru Medicamente şi Alimente a SUA, sugerând că acestea ar fi făcut un joc politic in favoarea Democraților, prin neanunţarea înainte de alegerile prezidenţiale a testării cu succes a vaccinului împotriva COVID-19 pe care Pfizer l-a dezvoltat în colaborare cu compania germană BioNTech.
 
Una dintre întrebările majore care ne preocupa pe toți este ce va schimba Biden in politica externa dacă va fi investit la casa Albă, și aici prestigioasa publicație Die Welt face o amplă analiza, din care voi reda câteva direcții clare.
 
Incercam sa găsim un răspuns in acesta seara. In sfârșit Rusia, Armenia şi Azerbaidjan au încheiat un acord pentru Nagorno-Karabakh. Analustii militari considera ca exista un singur mare câștigător: Putin!
 
Și in sfârșit, vom pune in pagina ultima bătălie electorală din Republica Moldova, unde pe 15 Noiembrie Maia Sandu și Igor Dodon își disputa președinția. Victoria pe care a repurtat-o pro europeana Maia Sandu în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a fost o surpriză şi pentru staff-ul electoral al pro rusului Igor Dodon.
 
Ce se mai poate întâmpla in turul doi?
 
Va aștept alături de Dan Dungaciu, Stefan Ciochinaru, Alexandru Grumaz și Mihai Rusu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPreședintele Iohannis: ”Nu am stăpânit pandemia, dar avem confirmarea că măsurile sunt bune”
Articolul următor100% TU DECIZI! Gabriela Crețu, senatoarea “femei din toate limbile, uniți-vă”