Statele Unite și Uniunea Europeană furnizează în prezent doua vaccinuri împotriva coronavirusului, produse de companiile BioNTech-Pfizer şi Moderna. Trebuie sa știm ca amândouă formulele folosesc secvențe tip ARNm, care înmulțesc proteinele individuale din celulele umane care sunt specifice virusului Covid 19, obligând sistemul imunitar sa lupte pana la producerea unei reacții de imunizare. Însă imunizarea populatiei la nivel global va dura cel puțin pana la sfârșitul anului 2022.
 
Una dintre contra reacțiile publice privitoare la vaccinarea anti Coronavirus se regăsește cu obstinație în mediile religioase, însă tocmai pentru a demonstra ca lupta împotriva pandemiei nu contravine preceptelor și moralei creștine, înalți prelați ortodocși din Grecia și Rusia și-au exprimat deja susținerea campaniei de vaccinare anti Coronavirus. Și BOR are o poziționare oficială exprimata de purtătorul de cuvânt Vasile Banescu.
Invitații mei din aceasta seara sunt: Raul Patrascu, directorul Spitalului Județean Timișoara, Ciprian Bogdan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, George Grigoriu, teolog și Oana Stanciulescu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMedicii de la Universitar, surpriză pentru copiii săraci
Articolul următorGuvernul sprijină investițiile din Mehedinți. Finanțare și pentru Șimian