Va propun in acestea seara o discuție in prima parte despre conservatorism pornind de la faptul ca in istoria noastră postdecembristă, confruntările politice s-au purtat doctrinar între stânga personificata de socialiști și dreapta liberală, deși aceste curente sunt de mult depășite in lumea occidentala de conceptele conservatoare și progresism.

Sondajele și statisticile plasează in topul încrederii instituționale Biserica, Familia, Armata iar ca fundament al obiceiurilor noastre sociale, patrimoniul tradițional, obiceiuri, muzica. Majoritatea intelectualilor romani sunt conservatori și anti comuniști și aici trebuie sa încadram comunismul in familia partidelor ultra-progresiste, ideea omului nou fiind o declaratie de război împotriva omului tradițional și religios.

Despre potențialul și dinamica forțelor conservatoare in politica românească ne va vorbi profesorul Dan Dungaciu, analizând lecția Poloniei și a Ungariei, iar in a doua parte a emisiunii, Laurentiu Ciocazanu și Grigore Cartianu vor face cronica celei mai importante teme din agenda interna.

Sursa: Realitatea Din PNL