Unul dintre subiectele fierbinți care preocupa opinia publica este mafia lemnului. E limpede ca fenomenul defrișărilor ilegale, vizibil cu ochiul liber și documentat de cei mai onesti jurnaliști de investigatii a creat o stare de disconfort și chiar tensiune între societate, industria lemnului, ong-uri și autorități, dar poate un aspect mai puțin mediatizat este dimensiunea fake news a subiectului! De la ecologie la ECO-terorism este doar un pas, și de multe ori el a fost făcut! Sunt câteva entități transfrontaliere care au transformat aceasta Tema in muniție pentru războiul hibrid!

La noi activitățile de administrare a fondului forestier și industria lemnului, în general au fost ținta permanentă a campaniilor de denigrare, fake news și de propagandă. În perioada stării de urgență și a pandemiei de COVID-19, aceste campanii s-au intensificat și au ajuns la un nivel cu efecte negative extrem de grave. Populația cere virulent interzicerea oricăror activități de exploatare și administrare a pădurilor, lucru care ar zdruncina fundamental atât societatea, protecția mediului și economia românească.

Vom face o ediție incendiara despre mafia lemnului dar și despre multele dezinformări menite sa saboteze una dintre cele mai profitabile industrii românești alături de MIHAI DRĂGAN, purtător de cuvânt Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, AURICA SERENY, preşedinte Asociaţia Producătorilor de Mobila, prof. dr. ing. OVIDIU IONESCU, prodecan, Facultatea de Silvicultură Braşov, TIBERIU BOŞUTAR, activist de mediu, preşedinte Asociaţia Moldoviţa și jurnalistii de investigație Sorin Manea și Stelian Negrea.

Articolul precedentCine sunt protejații greilor din Servicii. Probleme pentru afaceristul “Licitație la minut”
Articolul următorPremierul Orban anunță căderea ultimului fief al lui Dragnea: Insula Belina revine statului